spanies-thaumatourges-eikones-panagias

Οι σπάνιες & θαυματουργές εικόνες Παναγίας; Εσύ τις ήξερες;

Η Παναγία μας κατέχει πάντα ιδιαίτερη θέση τόσο στη θρησκεία μας γενικότερα όσο και στις καρδιές των πιστών και ιδιαίτερα των Ελλήνων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι εικόνες Παναγίας υπάρχουν σε κάθε σπίτι Χριστιανού Ορθόδοξου. Η Μητέρα του Χριστού έχει αποτελέσει την πηγή έμπνευσης πολλών αγιογράφων και κάθε μέρα δημιουργούνται πάρα πολλές εικόνες της. Λίγο – πολύ όλοι ξέρουμε τι να περιμένουμε από μία εικόνα παναγία: συνήθως απεικονίζεται είτε η Κοίμηση της Θεοτόκου είτε η Μαρία με τον μικρό Χριστό στην Αγκαλιά.

Αυτό που πολλοί μπορεί να μη γνωρίζετε όμως, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και πολλές ιδιαίτερες εικόνες της Παναγίας, κάποιες από τις οποίες μάλιστα θεωρούνται και ιδιαίτερα θαυματουργές, ακριβώς επειδή είναι πολύ σπάνιες. Ας δούμε λοιπόν τις πιο σπάνιες, παράξενες και θαυματουργές εικόνες Παναγίας.

Παναγία η τριχερούσα

Η συγκεκριμένη είναι μία από τις σημαντικότερες αλλά και σπανιότερες βυζαντινές εικόνες Παναγίας. Εκ πρώτης όψεως, μοιάζει με μία τυπική εικόνα της Παναγίας και του Χριστού, αν κοιτάξει κανείς καλύτερα όμως, θα δει ότι στην αριστερή πλευρά υπάρχουν δύο χέρια ενώ το δεξί χέρι της Παναγίας κρατάει το Θείο Βρέφος. Η ιστορία που συνοδεύει τη συγκεκριμένη εικόνα Παναγίας έχει ωε εξής: Ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός ήταν σύμβουλος Χριστιανικών θεμάτων του Χαλίφη της Συρίας κατά την περίοδο της εικονομαχίας. Οι αντίπαλοι του οργάνωσαν μία πλεκτάνη εναντίον του με αποτέλεσμα ο Χαλίφης να του κόψει το χέρι σαν ποινή. Ο Ιωάννης προσευχήθηκε έντονα μπροστά από μία εικόνα της Θεοτόκου για θεραπεία κρατώντας το κομμένο του χέρι και το πρωί ξύπνησε με το χέρι στη θέση του. Για να ευχαριστήσει τη Παναγία για το θαύμα της, έφτιαξε ένα ασημένιο ομοίωμα χεριού και το έβαλε μέσα στην εικόνα.

Παναγία κυοφορούσα

Οι εικόνες Χριστού Παναγίας πάντα απεικονίζουν την Παναγία με τον Χριστό σαν βρέφος στην αγκαλιά της. Υπάρχει όμως μία εικόνα η οποία από πολλούς θεωρείται αιρετική η οποία απεικονίζει την Παναγία έγκυο. Σκοπός του Αγιογράφου ήταν να υμνήσει την μητρότητα με τη συγκεκριμένη εικόνα, ωστόσο η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι θέμα «ταμπού» για τις εικόνες της Παναγίας μας. Αναπαραγωγές της συγκεκριμένης εικόνας κυκλοφορούν και σήμερα, αλλά κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται η αυθεντική.

Παναγία η Γοργόνα

Στο χωριό Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου θα βρείτε ένα γραφικό εκκλησάκι χτισμένο πάνω σε έναν βράχο στο λιμανάκι του χωριού που λέγεται «Παναγιά η Γοργόνα». Το εκκλησάκι παίρνει το όνομα του από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Στρατή Μυριβίλη στο οποίο περιγράφει τον συγκεκριμένο μικρό ναό και αναφέρει ότι μέσα του υπάρχει ίσως η πιο μοναδική από όλες τις εικόνες με την Παναγία: μία στην οποία απεικονίζεται με ουρά γοργόνας σαν προστάτιδα των ναυτικών. Δυστυχώς η εικόνα έχει χαρακτηριστεί αιρετική και δεν εκτίθεται στους πιστούς, αλλά οι κάτοικοι του χωριού λένε πως είναι κρυμμένη κάπου που μόνο αυτοί γνωρίζουν.

Επτάσπαθη Παναγία

Άλλη μία από τις πιο ιδιαίτερες Παναγία εικόνες είναι αυτή που την απεικονίζει με 7 σπαθιά μπηγμένα στο στήθος της. Τα σπαθιά αυτά συμβολίζουν τον πόνο της από τον θάνατο του Γιου της πάνω στον σταυρό. Θα βρείτε επτάσπαθη Παναγία αγορά αντιγραφές ρώσικων εικόνων μιας που το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ κοινό στις ρώσικες αγιογραφίες Παναγίας.

Ποιες είναι οι εικόνες Παναγίας που θα βρείτε στην αγορά;

Οι εικόνες Παναγίας αγορά είναι συνήθως οι πιο τυπικές, αλλά θα βρείτε και πιο ασυνήθιστες, σαν αυτές που αναφέραμε σε αυτό το άρθρο, απλά θα πρέπει να τις παραγγείλετε. Οι εικόνες παναγίας τιμές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό της εικόνας, από το αν είναι αγιογραφημένη και από τη σπανιότητα της εικόνας. Εδώ να αναφέρουμε ότι σε καταστήματα με αγιορείτικα είδε, πέρα από εικόνες της Παναγίας αγορά μπορεί να βρείτε και τα λεγόμενα δάκρυα της Παναγίας τα οποία είναι αποξηραμένοι καρποί ενός φυτού που ευδοκιμεί μόνο στο Περιβόλι της Παναγίας.

Αγγλικά για Ενήλικες: 7 Tips για τα online μαθήματα αγγλικών

Αγγλικά για Ενήλικες: 7 Tips για τα online μαθήματα αγγλικών

Στις μέρες μας μπορούμε να πούμε ότι είναι σχεδόν αδιανόητο να μην έχει κάποιος ενήλικας ένα πιστοποιητικό γνώσης τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας και συγκεκριμένα των Αγγλικών. Το πτυχίο στα Αγγλικά είναι ένα υπερπολύτιμο εφόδιο το οποίο – δυστυχώς – πολλοί αμέλησαν ή δεν κατάφεραν να αποκτήσουν όταν ήταν νεότεροι με αποτέλεσμα τώρα να είναι σε μειονεκτική θέση. Ευτυχώς, τα ειδικά μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες είναι εδώ για να σώσουν την κατάσταση.

Η εκμάθηση Αγγλικών για ενήλικες τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Πλέον υπάρχουν φροντιστήρια αλλά και καθηγητές οι οποίοι έχουν σαν ειδικότητα τα μαθήματα Αγγλικών ενηλίκων για εγγυημένα αποτελέσματα για τον κάθε μαθητή. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα μαθήματα έχουν γίνει πιο εύκολα από ποτέ χάρη στο ίντερνετ.

Ας δούμε λοιπόν 7 σημαντικά tips για εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες online και όχι μόνο.

Tip 1: Ποτέ δεν είναι αργά!

Αν και οι περισσότεροι που ενδιαφέρονται για μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες έχουν στον νου την απόκτηση proficiency, αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάποιος δεν ήταν καλός στα Αγγλικά όταν ήταν μικρός απλά έχασε το τραίνο. Τα Αγγλικά για αρχάριους ενήλικες θα βοηθήσουν ακόμη και ανθρώπους που είναι άσχετοι με την γλώσσα να αποκτήσουν μία έστω και βασική πιστοποίηση εύκολα και γρήγορα.

Tip 2: Το internet λύνει τα χέρια!

Γιατί να προτιμήσετε το διαδίκτυο για την εκμάθηση Αγγλικών ενηλίκων; Ο λόγος είναι πολύ απλός: ένα διαδικτυακό μάθημα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα «παραδοσιακό» ιδιαίτερο όσον αφορά τη διδακτική διαδικασία και είναι πολύ πιο ευέλικτο όσον αφορά τον προγραμματισμό. Τα μαθήματα Αγγλικών online για ενήλικες είναι η καλύτερη λύση για όσους έχουν φορτωμένο ή παράξενο πρόγραμμα.

Tip 3: Ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα

Χρειάζεστε μία πιστοποίηση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα για ένα σημαντικό interview ή κάποιον άλλο λόγο; Τα ειδικά ταχύρυθμα μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες από εξειδικευμένους καθηγητές θα σας βοηθήσουν να την αποκτήσετε μέσα στα χρονικά σας όρια, όσο στενά και αν είναι αυτά. Εννοείται ότι τα ταχύρυθμα μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες online είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για άτομα που απλά δεν μπορούν να προγραμματίσουν διά ζώσης μαθήματα λόγω της δουλειάς τους.

Tip 4: Επιλέξτε την κατάλληλη πιστοποίηση

Οι εποχές που υπήρχαν δύο σχετικά δύσκολα πτυχία Αγγλικών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον μπορείτε να επιλέξετε από μία τεράστια γκάμα πτυχίων για κάθε επίπεδο γλωσσομάθειας. Η κάθε πιστοποίηση έχει τον δικό της τρόπο εξέτασης και βαθμό δυσκολίας, οπότε και η εκμάθηση Αγγλικών ενηλίκων προσαρμόζεται σε αυτό που θα επιλέξει ο μαθητής από κοινού με τον καθηγητή. Εννοείται ότι αν κάποιος επιλέξει τα αγγλικά ενηλίκων online μπορεί να δώσει και online εξετάσεις σε συγκεκριμένα πτυχία.

Tip 5: Με τα αγγλικά online για ενήλικες μένετε ασφαλείς

Δεδομένου ότι τα στα διαδικτυακά αγγλικά για ενήλικες ιδιαίτερα δεν υπάρχει φυσική επαφή με τον καθηγητή αλλά κι επειδή δεν απαιτείται και μετακίνηση από και προς κάποιο φροντιστήριο, τα online μαθήματα μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες έκθεσης στον Covid-19.

Tip 6: Δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός

Τα διαδικτυακά μαθήματα, είτε μιλάμε για αγγλικά για ενήλικες αρχάριους είτε για μαθήματα απόκτησης Proficiency, γίνονται με απλές εφαρμογές όπως το Webex, το Zoom ή ακόμη και το Messenger ή το Viber. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούργιο laptop ή υπολογιστή για αγγλικά ενηλίκων online. Για την ακρίβεια, αρκεί ένα smartphone ή tablet.

Tip 7: Το κόστος μπορεί να είναι χαμηλότερο από τα παραδοσιακά αγγλικά για ενήλικες ιδιαίτερα

Δεδομένου ότι για τα μαθήματα αγγλικών online για ενήλικες οι καθηγητές δε χρειάζεται να μετακινούνται από και προς το σπίτι του μαθητή, είναι λογικό να χρεώνουν κάτι λιγότερο την ώρα. Επιπλέον, γλιτώνετε κι εσείς το κόστος αλλά και την ταλαιπωρία των μετακινήσεων.

Όπως βλέπετε λοιπόν, ειδικά χάρη στο διαδίκτυο μπορεί να ξεκινήσετε άμεσα ειδικά μαθήματα αγγλικών για ενήλικες και να αποκτήσετε ένα πολύτιμο εφόδιο. Μην περιμένετε άλλο!

kleista-ta-praktoreia-opap-deite-pos-mporeite-na-paiksete

Κλειστά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ; Δείτε πώς μπορείτε να παίξετε!

Όποιος δεν ήταν απομονωμένος σε κάποιο νησί στη μέση του πουθενά, όπως ο Τομ Χανκς στον «Ναυαγό» γνωρίζει ότι το 2020 δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για τον κόσμο. Στην αρχή της χρονιάς έκανε την εμφάνιση της στην Κίνα μια φονική επιδημία η οποία και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο κι εξελίχθηκε σε πανδημία, η οποία και άλλαξε τη ζωή σε όλη την υφήλιο. Πλέον ο κόσμος έπρεπε να κάθεται σπίτι του και να μην συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι σε έναν χώρο, ειδικά αν αυτός είναι κλειστός. Ο Covid-19, η φονική αυτή πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω παντού και το Στοίχημα δεν ήταν εξαίρεση.

Κάθε πρακτορείο του ΟΠΑΠ μπορεί να μην μαζεύει ταυτόχρονα εκατοντάδες παίκτες και άλλο κόσμο, αλλά δεν παύει να είναι ένας κλειστός χώρος στον οποίο βρίσκονται συνήθως πολλοί άνθρωποι και μάλιστα σε συνθήκες συνωστισμού, έστω και αν αυτός δεν είναι ακραίος. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος λοιπόν, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ είναι από τα πρώτα καταστήματα που κλείνουν όταν ανακοινώνεται κάποιο τοπικό ή γενικευμένο lockdown. Αυτό σημαίνει ότι οι φίλοι του στοιχήματος που προτιμούν το πρακτορείο, στην ουσία «έμειναν άστεγοι».

Η αλήθεια είναι ότι την άνοιξη όπου είχαμε και την πρώτη περίοδο καραντίνας, τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα για τους φανατικούς των πρακτορείων αφού μαζί με τα πρακτορεία, «έκλεισαν» και τα γήπεδα: κάθε αθλητική διοργάνωση και πρωτάθλημα αναβλήθηκε ή ακόμη και ακυρώθηκε. Από το καλοκαίρι και μετά όμως, οι ομάδες επέστρεψαν στα – άδεια πλέον – γήπεδα και το στοίχημα επανήλθε στη ζωή μας. Τώρα λοιπόν οι φανατικοί του πρακτορείου χάνουν όχι μόνο το αγαπημένο τους στέκι, αλλά και την αγαπημένη τους ασχολία.

Ήρθε λοιπόν το τέλος για το στοίχημα για όσους προτιμούσαν μέχρι τώρα τα πρακτορεία; Σίγουρα όχι! Λύσεις υπάρχουν και είναι όλες στο διαδίκτυο. Ας δούμε καλύτερα τι εννοούμε.

Τα στοιχηματικά sites

Ας ξεκινήσουμε από τη πλέον προφανή λύση: τα στοιχηματικά sites. Οι ιστότοποι αυτοί υπάρχουν εδώ και χρόνια, κάποιοι εδώ και δεκαετίες και αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική για το πρακτορείο. Εκεί θα βρείτε πολύ περισσότερες επιλογές για στοίχημα ακόμη και σε αθλήματα πέρα από τα συνηθισμένα του Πρακτορείου, όπως τα e-sports και αθλήματα πολεμικών τεχνών όπως το MMA. Επίσης, στα site αυτά θα βρείτε και πολύ καλά προγνωστικά στοίχημα για να καταθέσετε ένα δελτίο με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Τέλος, εννοείται ότι πολλές φορές οι αποδόσεις είναι καλύτερες από αυτές που προσφέρει ο ΟΠΑΠ, λόγω του έντονου ανταγωνισμού ανάμεσα στα site του κλάδου. Το μόνο που χρειάζεται για να παίξετε είναι να είστε ενήλικας, να έχετε τραπεζικό λογαριασμό και κάποια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και να γνωρίζετε να χρησιμοποιείτε το internet αρκετά ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό παίκτη.

Το site και τα apps του ΟΠΑΠ

Αν είστε παραδοσιακός τύπος και προτιμάτε τον ΟΠΑΠ, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τις ψηφιακές υπηρεσίες του και να παίξετε στοίχημα αλλά και γενικά όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ από την άνεση του σπιτιού σας, σαν να είστε στο πρακτορείο. Στην ουσία μιλάμε για άλλο ένα στοιχηματικό site με την κύρια διαφορά ότι αυτό είναι απολύτως ελεγχόμενο, εγγυημένο κι έχει οδηγίες κι εξυπηρέτηση πελατών στα Ελληνικά, κάτι που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για τα άλλα sites. Να τονίσουμε ότι και για τη χρήση του site του ΟΠΑΠ θα πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ενήλικας, αλλιώς δεν θα μπορέσετε να κάνετε ανάληψη των κερδών σας. Αν λοιπόν θέλετε να νιώσετε λίγο σαν να είστε στο πρακτορείο, το site και το app του ΟΠΑΠ είναι η καλύτερη λύση.

Είναι γεγονός ότι η ατμόσφαιρα του πρακτορείο με τα γέλια, τη συντροφικότητα και τα πειράγματα είναι κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τα site, ακόμη και αυτό του ΟΠΑΠ και που λείπει σε όλους μας. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή πριν βρεθούμε ξανά και με ασφάλεια στο αγαπημένο μας site, αλλά αν δεν θέλουμε να μείνουμε πίσω στο στοίχημα, το internet είναι η μόνη επιλογή.